familiefoto

familie fotografie

Wat leuk dat je naar mijn portfolio kijkt! Op deze pagina laat ik je vooral wat van mijn familiefoto’s zien.
Maar natuurlijk maak ik ook andere type foto’s; kijk voor bedrijfsfoto’s even op mijn bedrijfsfotografie-pagina en voor huwelijksfotografie op de pagina bruidsfotografie.

Familiefoto’s worden veelal gemaakt op een ‘natuurlijk moment’. Bijvoorbeeld  als cadeau voor ‘opa en oma’, op een familiedag, of op een speciaal moment, wanneer bijv. een ‘ver familielid’ weer even in Nederland is.
Ze zijn een aandenken aan een bepaalde dag of een bepaalde fase in jullie leven.
Ik merk dat mensen vaak héél erg blij worden wanneer ik de foto’s aanlever, omdat ze dit zelf niet konden maken en het steeds maar uitstelden. Ook geven klanten vaak aan dat de foto’s veel mooier en leuker zijn geworden dan ze van te voren hadden kunnen indenken.

Dus laat af en toe wat mooie foto’s van je belangrijkste bezit: de liefste mensen om je heen. Want mensen en situaties veranderen voortdurend, maar de foto’s blijven!

fotografie op locatie

Familiefoto’s maak in het liefst buiten.
In de jaren dat ik nog veel in de fotostudio werkte, merkte ik dat het niet altijd lukt om iedereen goed te fotograferen in een studio. Daar moet je immers écht poseren en goed de aanwijzingen van de fotograaf volgen. Dat kan zéker hele mooie foto’s opleveren en het licht is perfect af te stellen.
Maar het werkt niet voor iedereen.
Ik liep er regelmatig tegenaan dat sommige mensen zich niet helemaal op hun gemak voelden, het moeilijk vinden om te poseren, of dat kleine kinderen het spannend vonden en niet op de foto wilden.

Daarom maak ik familiefoto’s alleen nog maar ‘op locatie. Op een fijne plek, waar ik mensen kan laten wandelen, tegen een boom kan laten leunen of op een hek laat zitten.
Ik speel met het licht wat er op dat moment is en daag kinderen uit met leuke opdrachten.
Zo genieten opa en oma lekker van hun kleinkinderen, zijn de kinderen helemaal in hun element en hun ouders daardoor stukken relaxter.

Samen bepalen we waar we de fotoshoot het best kunnen doen. We bellen een dag van te voren nog even, met het actuele weerbericht bij de hand. En geloof me; dat gaat bijna altijd goed! Zelfs in ‘ons Nederland’! 😉

Ik fotografeer door heel Nederland en ook ‘gewoon’ in het weekend.

Kinderen

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Curabitur lobortis imperdiet mattis. Donec dignissim, mi eget blandit facilisis, felis purus imperdiet ipsum, at sollicitudin orci orci convallis sapien. Donec venenatis, justo sit amet ultricies sodales, erat justo placerat leo, in tincidunt massa odio at lacus. Etiam feugiat quis leo in luctus. Fusce sagittis semper urna, ut vestibulum nisl. Curabitur dictum…

Lees meer
bedrijfsfotograaf kwekerij
zakelijke fotografie

Lees meer
bruidsfotograaf Nijmegen
bruidsfotografie

met veel passie en enthousiasme leg ik jullie allermooiste dag vast!

Lees meer
Portret

Lees meer
trouwfotograaf Lent
Familie

Familieportretten zijn dierbare herinneringen; een ’timestamp’ van een bepaald moment. Je kinderen op een bepaalde leeftijd, een feestdag of misschien een speciaal samenzijn. Ik heb veel ervaring in het fotograferen van families en zorg ervoor dat de fotoshoot vooral een leuk moment is, voor iedereen! Omdat ik merkte dat veel mensen niet van poseren houden doe ik deze shoots alleen…

Lees meer
instagram @henk.hulshof
https://henkhulshof.com/wp-content/themes/henkhulshof