jip, maar nu echt!

Drie weken geleden is Jip geboren, en ik had de eer zijn eerste fotoserie te mogen maken!
Voor mij was dit de eerste echte shoot van zo’n jong mensje, al had ik natuurlijk al wel duizenden ‘kiekjes’ van baby’s gemaakt.
Ik heb aangeboden bij de ouders thuis te komen, om de sfeer zo intiem mogelijk te houden, maar ook om zo de sfeer van de babykamer er bij te krijgen.
Ik had wel veel (flits)spullen meegenomen, maar wilde zoveel mogelijk met daglicht werken.
Ik trof het daarbij dat het zonlicht best goed was die dag, al lag het kamertje wel richting het zuiden. Maar de zon kwam aan de kant van de komode nog niet rechtstreeks de kamer in dus al met al een prima lichtje, dat ik vooral als tegenlicht wilde gaan gebruiken.
Ik heb daarvoor snel even geexperimenteerd met zowel ‘spotmeting’ als de belichting op manual, en dat laatste bleek toch het fijnst te werken.
Wel fotografeerde ik zoveel mogelijk op ISO-200, dus met een groot diafragma (wat wel erg nauwkeurig focussen vroeg in vervband met de kleine scherptediepte).

Jip zelf deed het werkelijk fantastisch! Niet alleen is het een lief, rustig mannetje, maar hij hield veel langer zijn ogen open dan ik had durven dromen!
Van het geluid de sluiter (van mijn Nikon D700) schrok hij soms wel een beetje, maar van flits weer helemaal niet (die gebruikte ik voor de laatste foto’s, door een pluutje voor het zwarte doek).

[facebook]

instagram @henk.hulshof
https://henkhulshof.com/wp-content/themes/henkhulshof