lonneke

Een tijdje geleden had ik al contact gezoch met Lonneke Ottens, om haar eens te kunnen fotograferen. We hadden een leuk thema bedacht, maar daarvoor moet de lente eerst nog wat meer ontspruiten.
Daarop vroeg ze mij, of we niet een keer een sessie met ‘extreme makeup’ konden gaan doen (stond nog op haar verlanglijstje).
Dat zag ik wel zitten en bovendien is mijn ‘studio’ daar prima geschikt voor! Belangrijk daarvoor is natuurlijk een goede visagiste, dus daarvoor heb ik Patricia van Dreumel gevraagd.

Voor deze sessie heb ik gekozen voor een (donker)grijze achtergrond, die ik evt. nog wat kon ‘op-pimpen’ met een extra licht er op, al dan niet voorzien van een kleurfilter.
Eindelijk kon ik mijn lichten eens op alle gemak opbouwen en afstellen, want in zo’n extreme visagie gaat wel wat tijd zitten. 😉

Ik heb deze avond twee verschillende lichtopstellingen geprobeerd;
Voor de eerste setup had ik mijn octa-softbox midden boven het model hangen, in combinatie met een sunbounce reflector boven haar schoot.
Mijn tweede flitser gebruikt ik om wat gradatie in de achtergrond te brengen.
Bij de tweede setup heb ik de octabox links van Lonneke gezet, en een tweede flitser meer rechts met een fractie minder power.
Verder gebruikte ik nog een compactflitser met grid als haarlicht, en nog één voorzien van een groen of blauw filter om de achtergrond wat in te kleuren.

[facebook]

instagram @henk.hulshof
https://henkhulshof.com/wp-content/themes/henkhulshof