Marieke & Bart

Onlangs heb ik een portret gemaakt van Marieke en Bart (haar broer) bij het kasteel Hernen.
Die lokatie had ik uitgekozen, niet alleen om de prachtige bomen en landerijen die er omheen liggen, maar ook om de vele hekken, muren, poorten etc. die daar staan (die zijn handig om bijv. tegen aan te leunen).
Dit keer heb ik (buiten) eens gebruik gemaakt van mijn ‘beauty-dish’; dit wilde ik eens proberen omdat ik dat Dennis Vloedmans ook vaak zie doen. Een mooi voordeel van deze dish leek me dat hij bij wind veel stabieler zou staan dan een parapluutje.
Op de locatie hebben we een stuk of vier verschillende plekjes uitgeprobeerd. Ik gebruikte slechts twee flitsers; één om de modellen uit te lichten, de tweede als strijklichtje of om wat ‘zonlicht’ te immiteren. Ik heb hierbij bovendien wat geëxperimenteerd met (1/2) CTO-filters, om een iets warmer flitslicht te krijgen.
Omdat de beauty-dish een iets harder licht geeft dan een shoot-through paraplu, plaatste ik hem wat meer boven Marieke en Bart; flitslicht door een paraplu zou ik normaal gesproken wat meer van opzij laten komen. Op zich is het voordeel hierbij dat het hierdoor iets makkelijker is om beide modellen evenwichtiger uit te lichten.
Al met al hebben we heel veel plezier gehad die ochtend en zijn er een aantal leuke plaatjes uit gekomen!

[facebook]

instagram @henk.hulshof
https://henkhulshof.com/wp-content/themes/henkhulshof