Martijn, Anne & Karin

Op de valreep van het vorige jaar heb ik nog een portret gemaakt van Karin met haar zus en broer.
Het idee was een foto te maken als cadeau voor hun ouders; het liefst op een voor hun herkenbare locatie, en de winter moest niet tè zichtbaar zijn.
We hadden de shoot al eens uit moeten stellen (ivm een lelijke blessure aan Karin’s voet), waardoor enige haast geboden was en de weergoden wel mee moesten werken.
Als locatie hebben we het terrein rond het ’torentje van Balgoij’ gekozen.
Als lichtbronnen had ik mijn drie Yongnuo 560’s meegenomen; één als hoofdflitser op een boomstand met een beautydish en nog één (of twee) ‘kaal’, als ‘rimlight’.
Die laatsten waren eigenlijk niet heel hard nodig, omdat we een redelijk zonnetje in de rug hadden (die in feite al als rimlight werkte). Maar zowel Anne als Martijn droegen een donker jasje, die dankzij het kleine beetje licht van opzij toch ‘lekker los’ komen. Maar ook het zilvergrijze kolbertje van Karin deed het prachtig met een extra flitsje van opzij!
Het was natuurlijk niet al te warm, dus ik moest snel te werk gaan wanneer de ‘modellen’ (zonder jas!) klaar stonden voor de foto; een hele goede oefening voor mij dus ;).
Toch hadden we veel geluk met het zonnetje, en Karin kreeg het steeds voor elkaar om ondanks flinke pijn steeds weer stralend op de foto te staan!

instagram @henk.hulshof
https://henkhulshof.com/wp-content/themes/henkhulshof