‘offroad’ motorcross Hengelo (Gld)

Hoewel ik steeds meer fotoshoots echt plan en voorbereid, vallen ze af en toe gewoon voor je voeten!
Vanmorgen, onderweg van de Achterhoek terug richting Nijmegen, moesten we ineens stoppen voor een offroad motorcross event (offroad Hengelo 2011).
Mijn kinderen vonden het wel ‘cool’, dus toch maar even uitgestapt en gekeken (en ik uiteraard mét camera) .
Het ging om een motorcross event zónder wedstrijdelement, maar ik kan je vertellen dat er af en toe ‘oerend hard’ gereden werd.
Helaas had ik niet heel veel tijd om goede standpunten te zoeken, maar ik vond al snel een plek in een maisveld waar de coureurs hun snelheid lichtelijk inhielden, maar waar toch redelijk wat zand opspatte. Hier kon ik met sluitersnelheid 1/180s aardig uit te voeten, hoewel ik met mijn 70-200 telezoom op diafragma 5.6 op die snelheid nog maar lastig kon focussen.
Daarna heb ik me wat verplaatst, om ook motorrijders van opzij (met hoge snelheid!) mee te kunnen ‘pannen’. Dit met het doel de rijders nét scherp, maar de achtergrond ‘bewogen’ in beeld te krijgen.
Dat probeerde ik eerst op 1/90 sec. maar kwam al snel uit op 1/125 sec. Het meebewegen op deze snelheid was nieuw voor me, maar na wat oefenen ging het redelijk goed.
Tussen een aantal niet-scherpe foto’s zit dan toch af en toe nog een heel aardige….
Leuk om te doen!

instagram @henk.hulshof
https://henkhulshof.com/wp-content/themes/henkhulshof