whisky

Talisker whisky

Met een herfst-achtige storm buiten en een opkomende verkoudheid gingen mijn gedachten ineens weer naar die fles die ik vanuit Frankrijk had meegenomen: een Talisker ’10 years old’ whisky. Maar….. ik had me bij de aankoop voorgenomen dat voordat de kurk eraf zou gaan ik eerst een ‘produktfoto’ van de fles zou nemen.
Een foto, precies zoals je die overal vind, met als enig verschil dat ik een lichte spiegeling wilde op de ondergrond.
Daarvoor heb ik bij de Praxis een kunstof plaatje ‘melkglas’ gekocht, er een paar witte papieren omheen en achter, ‘naadloos’ tegen de witte muur.
Hier heb ik een tweede flitser op gezet met shoot-through pluutje, om de achtergrond nét overbelicht, dus 100% wit te krijgen.
Als hoofdlicht een softbox links van de fles, en omdat ik maar één softbox heb rechts een reflector (zilver) om het licht wat gelijkmatiger te krijgen.
Na een paar testshots had ik eigenlijk het licht al zoals ik wilde, en was na het opbouwen dan ook relatief snel klaar.
Op de PC bleek dat ik het goed gedaan had, ik hoefde haast niets te editten! Alleen een paar hoeken bleken niet 100% wit (dus die heb ik wat lichter getrokken), een lichte verzadiging en lichte verscherping en tadaaa….. klaar is mijn eerste echte produktfoto! (en nu mag dus die kurk er af!)

instagram @henk.hulshof
https://henkhulshof.com/wp-content/themes/henkhulshof