winter

Het zag er al bijna niet meer naar uit, maar de afgelopen anderhalve week hebben we toch nog echt winterweer gehad. Winter, met alles er op en er aan. Strenge vorst, gecombineerd met sneeuw, zonder dat schaatsliefhebbers daar al te veel last van hadden.

Toen het vrijdag 3 februari begon te sneeuwen zag ik meteen mijn kans wat winterse plaatjes te maken; ik wist meteen dat ik naar Batenburg wilde. De Korenmolen daar wil ik al heel lang met een winterse zonsondergang fotograferen; dat zou nu natuurlijk niet lukken, maar in een sneeuwbui leek me een prima alternatief. Ik ging op pad in een ijzige kou, gewapend met mijn dunne hardloophandschoenen (met dikke wanten is de camera niet te bedienen), en een extra accu in mijn broekzak. De kou was echter zo snijdend, dat het fotograferen bijna niet te doen was. Ik moest (zoals wel vaker) gewoon weer snel zijn!

Een dag daarna heb ik nog wat foto’s genomen van schaatspret op het ‘nieuwe’ Wijchense meer; het water bij onze wijk de Huurlingsedam.

[portfolio_slideshow]

(deze slideshow is overigens nieuw; ivm de opkomende ipads probeer ik nu ‘Flash’ te mijden en heb een jQueiry-based slider gevonden)

instagram @henk.hulshof
https://henkhulshof.com/wp-content/themes/henkhulshof